RSS

Ουφ!

Τραγικό!
Είναι ή δεν είναι;
Οχι.. μην πεις! Είναι..
.. να πρέπει να απολογηθείς σε γνωστούς, φίλους και συγγενείς που "Έτσι ξαφνικά βρε Κατερίνα; Τι σου συμβαίνει;" χάθηκες και δεν έχεις σκεφτεί να τους πάρεις ένα τηλέφωνο, να τους στείλεις ένα μήνυμα ή έστω να περάσεις μαζί τους ένα βράδυ σου! Και όλα αυτά επειδή (damn it.. συμβαίνουν ακόμα αυτά, ε;) είσαι υπερβολικά κουρασμένη και δεν βλέπεις την ώρα να οριζοντιωθείς στο κρεβάτι σου και να χαζέψεις ανέμελα το κατάλευκο του τοίχου!
Δεν μπορώ! Ξερνώ (σ.σ. που λέει και ο Χάρης!)..

Αυτήν την εβδομάδα θέλω να μου πεις:

..ένα λόγο που θα με κάνει να νιώσω καλά!
μια ελπίδα που τρελά θα πιστέψω!
ένα πρόσωπο που θα αγαπήσω!
ένα τρόπο για να ζήσω!
μια εμπειρία για να μοιραστώ!

Ακατάλληλη στιγμή!!

Είμαι χθες στην δουλειά! Σε μια ανύποπτη στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο. Ποιος άλλος; Ο Μάκης, ο κολλητός μου που συνηθίζει να με καλεί σε όλες τις ακατάλληλες στιγμές. Το μόνο που προλαβαίνω να του πω είναι το κλασικό και εικονογραφημένο «σε παίρνω εγώ σε πέντε..», το οποίο μεταφράζεται σε «εσύ μου έλειπες τώρα.. στην τούρλα του Σαββάτου». Ο κακομοίρης δεν πρόλαβε να βγάλει άχνα!
Ακολουθεί ολονυχτία στην δουλειά… για να νιώσω λίγο καλύτερα και να γελάσει το χειλάκι μου, αποφασίζω κατά τις 11:00 το βράδυ να τηλεφωνήσω στον κολλητό. Ακούω την φωνή του πολύ βραχνή και «ήσυχη».. σχεδόν ερωτική. Τον ρωτάω αν κοιμάται ή τέλος πάντων αν ενοχλώ και μου απαντάει πως «ναι!!». Ενοχλούσα. «Τι εννοείς; Είσαι κάπου;» ρωτάω ανυποψίαστη και μου απαντάει «δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις, όλα βαίνουν καλώς». Ακούω την φωνή μας γυναίκας από «μέσα».. να «νιαουρίζει» και εκείνος μου λέει βιαστικά ότι πρέπει να με κλείσει!
Οκ.. έκανε sex! Για πρώτη φορά σε αυτή τη ζωή, εγώ τον ενοχλούσα! Εγώ είχα πάρει σε ακατάλληλη στιγμή. Εγώ καλούσα στην τούρλα του Σαββάτου.
Εύγε..
Δεν λέω! Πολύ καλά έκανε!
Μόνο που.. κλείνουμε το κινητό ανόητε όταν κάνουμε sex!

Και όμως.. συμβαίνουν θαύματα!

Εδώ και ένα μήνα επιδιώκω να γνωρίσω τον Δημήτρη Σ. δημοσιογράφο που βλέπω στην μικρή οθόνη και απλώς συμπαθώ! Θέλω να τον δω από κοντά! Θες που είναι από την Θεσσαλονίκη; Θες που έχει ωραίο στυλ; Κάτι πάντως στο βλέμμα του με προκαλεί.. με κάνει και κολλάω μόλις τον βλέπω!
Το είπα στον Άρη -ο νέος αρχισυντάκτης του περιοδικού μας- και μου υποσχέθηκε να μου τον γνωρίσει αφού είναι χρόνια φίλοι. Την Δευτέρα μάλιστα μιλούσαν στο τηλέφωνο οι δυο τους και ο Άρης μου πρότεινε εκείνη τη στιγμή, να του πω ένα γεια. Αρνήθηκα! Δεν θέλω να δίνω επιβεβαίωση σε κανέναν άνδρα που δεν με ξέρει.. Προτίμησα την σιωπή! Ο Δημήτρης Σ. απλώς μου έστειλε τα τυπικά φιλιά και χαιρετίσματα μέσω του Άρη. Και το θέμα έμεινε εκεί! Στο μηδέν. Στο τίποτα. Δεν το συνέχισα.. τι νόημα θα είχε άλλωστε; Έμεινα απλώς στο ότι «θα τα πούμε» κάποια στιγμή από κοντά!
Σήμερα! Ώρα 13:.. χτυπάει το τηλέφωνο μου! Και απαντάω..
Kat: Παρακαλώ..
?: Κατερίνα;
Kat: Ελα Σταύρο μου!
?: Δεν είμαι ο Σταύρος. Είμαι ο Δημήτρης, ο Σ.!
Kat: (σιωπή.. έχω μείνει παξιμάδι…όταν πια συνέρχομαι αρχίζω να τον βρίζω γιατί θεωρώ σίγουρο το ενδεχόμενο να έχει συνεννοηθεί με τον Άρη να μου κάνουν πλάκα!)
Δημήτρης: Με τον Άρη έχω να μιλήσω από την Δευτέρα! Απλώς είδα το όνομα σου στο περιοδικό και ύστερα από τα καλά λόγια που άκουσα για σένα από τον Αρη, είπα να σε πάρω να μιλήσουμε..
Kat: Καλά έκανες! (..και αρχίζουμε να μιλάμε για τα πάντα! Σοβαρά, αστεία, επαγγελματικά και μη, για όλα και για τίποτα! Στο τέλος λοιπόν όλων αυτών, μου λέει..)
Δημήτρης: Πότε θα τα πούμε από κοντά;
Kat: Κάθε πρωί στις 10:00 είμαι στο «τάδε» μαγαζί για καφέ! Θα έρθεις;
Δημήτρης: Θα ξεκινήσω πρωινή καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο. Οπότε μάλλον απόγευμα πρέπει να το κανονίσουμε..
Kat: Οκ! Θα το κανονίσουμε!
Δημήτρης: Θα περιμένω.. Χάρηκα πολύ!
Kat: Και εγώ! Πολύ!

Το κλείσαμε! Πήγα και απείλησα τον Άρη ότι έτσι και μου έχουν κάνει πλάκα, θα τον ξεφτιλίσω στην ΕΣΠΗΤ (σύλλογος συντακτών περιοδικού τύπου) και μου το ορκίστηκε! Δεν είχε ουδεμία σχέση με το τηλεφώνημα του Δημήτρη. Τον πίστεψα.
Αυτή λοιπόν ήταν μια υπέροχη μέρα, στην κατά τα άλλα φυσιολογική μου ζωή!
Ω..ναι! συμβαίνουν θαύματα!
Ένα από αυτά, το έζησα..