RSS

Επαγγελματικός προσανατολισμός!!

Αποφάσισα να κάνω τους φίλους μου ευτυχισμένους. Δηλαδή να με δουν ξανά να χαμογελάω, χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος και χωρίς να το απαιτούν οι περιστάσεις. Αυτό θα συμβεί μόνο αν αλλάξω δουλειά! Αν πάρω λίγο πιο σοβαρά την καριέρα μου (τι;;;), το μέλλον μου (το μακρινό..) και τα όνειρα που είχα κάνει κάπου, με κάποιους, κάποτε..
Αλήθεια! Το έχω πάρει στα σοβαρά.. το βιογραφικό μου έχει πάει παντού - κάτι σαν τα διαφημιστικά φυλλάδια των πολιτικών ένα πράγμα, μιλάω συνέχεια με γνωστούς που μπορεί να με βοηθήσουν, παίρνω τηλέφωνα, κάνω διπλοματικές κινήσεις.. οτι χρειάζεται δηλαδή προκειμένου να αφήσω πίσω μου τα δυο χειρότερα χρόνια της ζωής μου.
Και η αλήθεια είναι οτι υπήρξε ενδιαφέρον! Βέβαια.. Ενας ραδιοφωνικός σταθμός θα ήθελε να μου κάνει ένα δοκιμαστικό, μια εφημερίδα και ένα περιοδικό μηνιαίο ψάχνουν για ένα συντάκτη ενώ ένα κανάλι ευχαρίστως θα ήθελε να με δει.. Τέλεια; Φανταστικά και ακόμα παραπέρα! Εγώ όμως γιατί συνεχίζω να είμαι χάλια;
Μήπως επειδή όλες αυτές οι προτάσεις αφορούν σε θέσεις στην θεσσαλονίκη; Ε; Μήπως γιατί πρέπει να αφήσω την κατα τα άλλα όμορφη ζωή μου στην Αθήνα για να αποκτήσω επαγγελματικό ενδιαφέρον; Η ζωή είναι σκληρή μαζί μου! Οχι! Θα το θέσω αλλιώς. Η ζωή είναι αλλού! Μακριά κατά 510 χλμ. περίπου. Είμαι μακριά της! Να πάω κοντά της;
Θέλω ή δεν θέλω;

Help us a little..

Τι είναι μοναξιά;

α) μια κατάσταση χειμερίας νάρκης κατά την οποία κατακλυζόμαστε από μια σειρά συναισθημάτων που δεν βγαίνουν ποτέ στην επιφάνεια;
β) η πιο δημιουργική φάση στην ζωή μας;
γ) η έλλειψη πραγματικής επικοινωνίας με τον (έξω) κόσμο;
δ) ο πιο ασφαλής τρόπος για να εξερευνήσουμε το πολυδιάστατο εγώ μας;
ε) η αποχή από το sex και από λοιπές κοινωνικές περιπτύξεις (φιλικές και μη);
στ) δεν ξέρω/ δεν απαντώ;


η ερώτηση είναι αφιερωμένη στον sigmataf!!

Είμαι στρίτζο!! (έτσι γράφεται αυτό;)

Είμαι blogger και είμαι περήφανη για αυτό! Το λέω παντού! "Είμαι blogger", "Είμαι blogger". Οι μισοί το καταλαβαίνουν, οι άλλοι μισοί όχι. Δεν μπορούν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ ατόμων που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ!! Καλά είδαμε τι πήραμε και από αυτούς, με τους οποίους συναντιόμαστε.. τέλος πάντων.
Τις προάλλες με ρώτησε μια γνωστή αν υπάρχει κανείς έρημος σε αυτή τη γη που αντί να βγαίνει έξω και να διασκεδάζει με τους κολλητούς του, κάθεται σπίτι του και με διαβάζει!
"Δόξα τον θεό..με διαβάζουν" απάντησα.
"Είναι λογικό να σε διαβάζει κάποιος, διότι γράφεις με ένα γοητευτικό τρόπο. Αν βέβαια ήξεραν τι στρίτζο κρύβεται πίσω από αυτόν τον ωραίο τρόπο γραψίματος, δεν νομίζω να σε διάβαζε κανείς ξανά.." λέει και συνεχίζει "Είμαι σίγουρη οτι αν έγραφες κάποια πραγματικά πράγματα για σένα, θα έχανες τους αναγνώστες σου.."!
Της υποσχέθηκα να με εκθέσω ανεπανόρθωτα! Να σας γράψω για εκείνη την "θολή" πλευρά του εαυτού μου, που όλοι εσείς αγνοείτε. Εχουμε και λέμε..
1. Είμαι κυκλοθυμική. Χαίρομαι χωρίς λόγο και αισθάνομαι πεσμένη επίσης χωρίς λόγο.
2. Είμαι νευρική. Ή αλλιώς.. δεν είμαι διατεθειμένη να ανέχομαι τα πάντα. Οταν με ενοχλεί κάτι το λέω και ας δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.
3. Ακούω Μανώλη Φάμελλο χρόνια τώρα! Σε όλες τις φάσεις της ζωής μου, με οποιαδήποτε παρέα. Η μουσική του είναι ένα μέρος της ζωής μου. Τους καλοκαιρινούς μήνες όμως, τους "έβγαλα" στο καμαρίνι του Γιώργου Γιαννιά!
4. Ζω για να γράφω. Παντού. Ακόμα και πάνω στις χαρτοπετσέτες, στα cafe. Και πάνω στο χέρι μου έχω γράψει για να μην ξεχάσω μια ωραία ιδέα..
5. Σύντομα θα κάνω τατουάζ. Ω, ναι! Στο πίσω μέρος του λαιμού, λίγο πιο κάτω από εκεί που τελειώνουν τα μαλλιά.
6. Θέλω πολύ να μείνω στην Θεσσαλονίκη ή στην Κρήτη.
7. Εχω απίστευτη αδυναμία στην αδελφή μου. Είναι τρία χρόνια μεγαλύτερη μου.
8. Δεν ξέρω να μαγειρεύω, δεν ξέρω να οδηγώ, δεν θέλω να κάνω δουλειές στο σπίτι. Με τίποτα όμως..
9. Δακρίζω συχνά από χαρά.
10. Βαριέμαι πολύ εύκολα. Οταν πάω κάπου και αρχίζω να καταριέμαι την τύχη μου που με έσπρωξε εκεί, ανοίγω εφημερίδες, φυλλάδια, περιοδικά, τον τιμοκατάλογο κτλ. Η παρέα μου το έχει καταλάβει οτι αυτό είναι ένδειξη οτι έχουν αρχίσει να με χάνουν, και βρίσκουν διάφορες ιδέες για να με "φτιάξουν".
11. Συνήθως περνάω από τους δρόμους χωρίς να βλέπω φανάρια. Είναι θαύμα το πως ζω ακόμα.
12. Κάθε κυριακή πρωί κάνω βόλτες στους άδειους δρόμους με το ποδήλατο μου.
13. Το πιο ωραίο και ταυτόχρονα το πιο άσχημο πράγμα που έχω γράψει στην ζωή μου, είναι - έξι χρόνια πριν - μια ερωτική επιστολή, η οποία και δόθηκε σε εκείνον..

Λοιπόν;
Είμαι στρίτζο; Να το αφήσω;..

Μπλιάχ..

Η ζωή είναι πουτάνα ή πόρνη; Νόμιζα οτι είναι απλώς πουτάνα! Μια από αυτές τις κακοπληρωμένες που βγάζουν νύχια και σε εκδικούνται συνεχώς. Τελικά όμως κατέληξα οτι είναι μόνον πόρνη! Και αυτό γιατί σου δίνει αυτό που περιμένεις, σε γλυκαίνει, αρχίζεις και τα βλέπεις όλα από ψηλά και μάλιστα σε ροζ αποχρώσεις και τελικά σε ανύποπτη στιγμή, σου τα παίρνει όλα πίσω!! Χωρίς καμμία προειδοποίηση, χωρίς εξηγήσεις! Και στέκεις ακίνητος, περιμένοντας το "κάτι". Το επόμενο. Το "λιγότερο" αφού σου πήραν "εκείνο".
Η ζωή σε πουλάει και σε αγοράζει! Δεν σου το είπανε;
Η ζωή είναι πόρνη!
ΤΕΛΟΣ..
Ευχαριστώ!

8 πράγματα που μας δίδαξαν (και) οι φετινές εκλογές!!!

1. Να πηγαίνεις ύστερα από απίστευτο ξενύχτι για να μην ξέρεις τι ψηφίζεις! Ετσι και αλλιώς στην τύχη βγαίνει πάντα ο νικητής. Α.. και δεν θα το έχεις και βάρος στην συνείδηση σου, οτι πήρες στον λαιμό σου τους συμπολίτες σου και άλλα τέτοιου τύπου κουλά..
2. Να μην λες ποτέ τι ψήφισες! Για τους άλλους, πάντα λάθος επιλογή θα έχεις κάνει!
3. Να το συνδυάσεις με μεσημεριανό καφέ με την παρέα! Μην βγεις άδικα από το σπίτι μόνο για μια ψήφο!
4. Να μην εμπιστεύεσαι τους πολιτικούς! Αν έλεγαν αλήθεια, θα ήθελαν και στα διαφημιστικά έντυπα, να "βγαίνουν" με το πραγματικό τους πρόσωπο και όχι με οτι προέκυψε από το photoshop!
5. Μην πας να ψηφίσεις από τις 12:00 έως τις 3:00. Κόσμος..! Μαμάδες, γιαγιάδες υποβασταζόμενες από το "πι", παπούδες με πίεση, παιδιά που κλαίνε, δημοσιογράφοι, αναλυτές! Κουτσοί, στραβοί όλοι στον Αγιο Παντελεήμονα.
6. Να πηγαίνεις να ψηφίζεις ντυμένος/η σε ουδέτερα χρώματα. Να αποφεύγεις δηλαδή τα χρώματα "κλειδιά" (σ.σ. μπλε, πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί). Εκτός και αν θέλεις να σου χαμογελούν πονηρά τα παιδιά της Ρηγίλλης ή της Χαριλάου Τρικούπη ή..
7. Το βράδυ να μαζεύεις την παρέα σου στο σπίτι για μπύρες, πίτσες, σουβλάκια και.. προγνωστικά (σ.σ. βλέπε: βραδιές eurovision).
8. Δεν υπάρχει καλύτερο τραγούδι για την ημέρα από το "Συννεφιασμένη Κυριακή"..

Στο ΙΚΕΑ..

Χθες το απόγευμα μετά από ώριμη σκέψη, αποφασίζω να πάω με ένα συνάδελφο μου, στο ΙΚΕΑ! Λίγο πριν ξεκινήσουμε, μιλάω στο τηλέφωνο με μια φίλη μου και ανακοινώνοντας της, οτι "φεύγω καλέ.. για ψώνια", την ρωτάω αν θέλει να της αγοράσω κάτι από εκεί.

-"Μια θηλιά σε παρακαλώ να μου αγοράσεις", μου λέει.
-"Στα είδη κήπου να την ψάξω;", της απαντάω και εγώ.

Σώπα ρε κοπελιά που θα κρεμαστείς για ένα μαλάκα που γουστάρει αλλά φοβάται μην τσαλαπατήσει το εγώ του και σου πει: "Σε θέλω τώρα!".
Αντε δηλαδή..
Next please..

Ε;

"Είναι ωραία να πέφτεις/
αν αντέχεις να πέφτεις/
ίσως μάθεις να πετάς τελικά.."


ε;

Για τον keim!!

Καλημέρα! Σήμερα έχω γενέθλια! Ομως σε ένδειξη διαμαρτυρίας της απόφασης του keim να κλείσει για πάντα το blog του, αποφάσισα να μην σας πω ούτε τα πόσα κλείνω, ούτε ποιος μου είπε πρώτος "χρόνια πολλά", ούτε τι θα κάνω σήμερα το βράδυ, ούτε τι γεύση έχει η τούρτα μου, ούτε τι σχήμα έχει η τούρτα μου, ούτε τι χρώμα έχουν τα κουταλάκια, τα πιατάκια και οι χαρτοπετσέτες μου, ούτε..

υγ. keim αυτό που κάνεις είναι προδοσία! Εσύ ήσουν αυτός που μου έλεγε να μην σταματήσω να γράφω και τώρα κάνεις πίσω εσύ; Τόσο εύκολα "παραιτείσαι". Η μόνη δύναμη που έχουμε είναι οι λέξεις μας. Μην τις αρνείσαι..